20 februari, 2010

Dagens hänvisningar

Emil Isberg ger dig chansen att döda dina fördomar mot Piratpartiet och våra frågor, mycket bra sammanfattning med många bra länkar.

MyNetopia har idag sjunkit till rena lögner och fördomar som jag inte orkar bemöta här, men läs för all del Anna Trobergs och Full Mental Straightjackets slakt av eländet. Att de inte kan göra sig besväret att försöka ta reda på några av de mest grundläggande fakta i målet innan de skrider till verket.

Calandrella skriver bra om FRA-lagen, som faktiskt anmälts till Europadomstolen av Centrum för rättvisa.

Varför är det inte bra att myndigheter har tillgång till allsköns data om oss? För att datat används, och inte alltid i legitima syften.

Samlar man in data som ska kunna användas mot oss, kommer datat också att användas mot oss. På samma sätt som med vapen; ju fler handeldvapen som finns i omlopp, desto mer skjuts det. Så enkelt är det faktiskt.

Förre Åkersbergabon David Beukelmann får på skallen av Oscar Swartz. Jag har inte läst inlägget så noga själv men jag misstänker att David som gammal narkotikapolis såg annat än bara love, peace and understanding. Men hur som haver så påstås det att den här händelsen brukar avlöpa utan bråk. Det är i sig ganska häftigt tycker jag. Om det nu är sant.

Inga kommentarer: