13 juli, 2012

Hundsemester

Vi har nu varit på semester i Göteborg resp. på Styrsö.

Som hundägare stöter man allt som oftast på ett litet bekymmer när man ska semestra; hundar är inte välkomna överallt. Speciellt då inte på alla hotell.

Vi bodde i Göteborg på det klassiska Park på avenyn. Där var lille Dingo välkommen och hotellet var i övrigt trevligt och hade god service. De hade ställt fram en vattenskål på en handduk på golvet när vi kom.

Luftkonditioneringen fungerade dock inte i vårt första rum, men vi fick byta till ett annat där den fungerade, så det löste sig galant.

Vi fick sol på eftermiddagen/kvällen vi kom. Vi var inte särskilt hungriga, så vi tog bara en öl på puben The Bishops Arms i eftermiddagssolen, och senare en liten vickning på densamma. Pubens mackor tog lång tid att få, men var väldigt fina och mycket goda när vi fick dem.

Puben har bra sortiment på öl och kunnig och trevlig personal.

Dag två åt vi middag på en restaurang vid namn Ett. De hade inte lammet vi först ville ha, och biffen vi tog i stället var inte medium rare som vi bett om utan snarare någonstans mellan medium och well done. Vi klagade dock inte för vi var hungriga.

Det som gjorde kvällen var de två mycket trevliga kvinnor som satte sig vid bordet intill och började prata med oss helt oförhappandes. Vi hade en väldigt trevlig kväll tillsammans med dem och en man som var god vän med den ena kvinnan och som gjorde oss sällskap mot slutet av kvällen.

På dagarna i Göteborg besökte vi Slottsskogen och djuren där, Haga och trakterna kring Stigberget, som kröns av Masthuggskyrkan.

Efter detta gav vi oss av till Saltholmen, varifrån man åker med båt till Styrsö.

Där bodde vi på Pensionat Styrsö Skäret, som också välkomnar hundar i rummen på nedervåningen.

Vi hade bokat ett sommarpaket, som förutom frukost inkluderade en fyrarättersmiddag var och en av de tre kvällar vi bodde där; och deras restaurang är en upplevelse som rekommenderas varmt till alla som älskar god mat.

Vi tillbringade första dagen med att vandra runt på Donsö (som man kan nå via en bro från Styrsö) och andra dagen med att vandra runt på Styrsö. Man strosar runt i solen med sin hund, sätter sig på ett fik, drar en öl, går vidare. Livet på en pinne.

Vi hade tur med vädret; det har mestadels varit varmt och soligt/halvklart, det regnade varje gång vi åkte bil mellan två orter; det regnade på vägen till Göteborg, men slutade när vi kom fram; det regnade den dagen vi lämnade Göteborg och åkte till Styrsö — bilen kom väl till pass som tillflyktsort medan det öste ner — och det regnade på vägen hem idag. Förutom detta har det regnat lite på nätterna, men att det regnar när en sover är lätt att leva med. Så som sagt, jag tror vi har varit tursamma med väderleken...

Så det går att ha en helt suverän semester hemma i Sverige, även om just den här semestern inte blev särskilt billig. Men den var värd varje krona! Särskilt maten på Styrsö var himmelriket. Och Dingo ger förstås den här semestern fem tassar av fem möjliga, icke att förglömma!

Inga kommentarer: