10 maj, 2009

Hundbabbel

I morse var vädret fint som utlovat men på förmiddan blev det grått och regnigt. Men till dagspromenaden med Dingo blev vädret kanonbra igen!

Han fick leta boll, leta matte, och hålla sig bakom eller bredvid husse och matte under nästan hela promenaden. Han var jätteduktig och vi tycker nog att den här lite mer strukturerade promenadtypen ger en lugnare hund överlag, han fokuserar bättre på boll- och matteletning.

Vi har någon lös teori om att han har så pass med motor ändå så han behöver inte hetsas till hysteri för att vara arbetsvillig, det verkar snarare vara bra att försöka dämpa honom så att han kan koncentrera sig när det är dags.

Så när matte gick och gömde sig fick hunden massage och lugnande ord från husse, och detta gjorde hunden lugn nog att åtminstone inte skälla gällt av upphetsning. Men när husse kopplade loss och sa "varsågod" var det ändå som ett skott ur en kanon. Och hittade matte på nolltid gjorde han.

Idag finns bild...

...på en alldeles ny typ av avslappningsövning...Dingo lade sig ungefär sådär alldeles frivilligt först men husse var tvungen att vara helt passiv och 100% avspänd för att hunden skulle ha ro att lägga sig tillrätta.
När det blev dags att posera blev han lite mer spänd, så på bilden har han lagt sig igen på mattes kommando.

1 kommentar:

Dixon sa...

Vilken pli du har på Husse, att han kan ligga still till 100%, det knepet måste du lära mig. Den där motorn, 0-100 på bråkdelen av en sekund, syskona är lika.