03 maj, 2009

Dagens bryderier...

Goda råd: det finns en plugin till Firefox som heter "WOT", som står för "Web Of Trust".
När man har den installerad får man upp en liten cirkel bredvid adressfältet, som är grön om folk har goda saker att säga om webbplatsen, gul om den verkar lite osäker eller oseriös, röd om det är en luring. För att förenkla litegrann. Söker man på google får man också upp motsvarande cirklar bredvid sökresultaten. Sen får man akta sig för de "röda", det vanligaste problemet man kan dra på sig om man besöker en sådan site är att man får spionprogram installerade på sin dator. Ett annat problem kan vara att någon som försöker stjäla känsliga uppgifter ligger bakom siten, eller att ondingar kan avlyssna när du lämnar känsliga uppgifter på siten. Typ användarnamn/lösenord, kontonummer och sånt.

Dingo då? Vi har varit i skogen såklart och han har fått springa lite efter sin boll men inte så mycket som vanligt nu när det är varmt. Man vill ju inte att han ska få värmeslag. Han får motionera i kväll när det blir lite svalare.

Jag har börjat med en ny "övning" som kort och gott består i att han inte får springa framför mig i skogen. Så måste han vara lite alert på mig och kan inte bara ägna sig åt allt spännande i skogen. Det resulterar faktiskt i att han i ganska stor utsträckning går vid husses sida som en fin hund. Ibland stannar han och pinkar lite men så kommer han ifatt och vill förbi, så harklar sig husse och hunden backar.

Och när man sedan närmar sig vägen och kopplar honom så kan man styra honom med samma harklingar som när han är lös. Slipper rycka i kopplet, skönt för hund och husse.

Oerhört praktiskt! Samtidigt som man får en trött hund när man kommer hem, även om han inte fått motionera så värst mycket.

Det blir såklart ändå mycket lek och leta lite godis i ett träd och balansera på stubbar och sånt...

Dingo tycker att husse aldrig har varit så rolig!

Idag blir det inget gnöl och gnäll, men heller inga hundbilder. Det är varmt och skönt och ganska trevligt att sitta på altanen och blogga och gosa lite med sin hund emellanåt. Och lyssna på grannens arbete, det piggar alltid upp. Kanske ska ta och ringa far när jag bloggat klart.

Ha det!

Inga kommentarer: