01 december, 2011

Lägesrapport

Idag har vi besökt MoMA (Museum of Modern Art) men innan dess avnjöt vi de bästa hamburgarna i NYC.

De står att finna på en restaurang som man når genom att gå in i receptionen till ett oerhört flådigt hotell vid namn Le Park Meridien - in genom en liten trång korridor (som inte syns förrän man är framför den och definitivt inte från gatan) och så in vid en liten ljusskylt som föreställer en hamburgare.

Eftersom stället är nedklottrat av bara f-n så tänkte vi att vi lämnar väl vårt bomärke där också.

Det är avbildat här, försök gärna hitta det ;)

Därefter gick vi till MoMA och såg en utställning av Wilhelm de Kooning, en som ger överblick över hela hans konstnärskap och livsverk. Det var riktigt häftigt.

Efter detta drack vi afternoon tea på The Plaza Hotel vid Central Parks södra ände.

Det var en upplevelse utöver det vanliga. Först en riktigt luxuös inredning och servitörer som verkade mer butlers än servitörer...

Sedan serverades i en ställning med tre fat ovanför varandra, lite smått och gott. På det nedersta fatet, små brödbitar med rökt lax, störrom, vaktelägg och sånt. (Det var ungefär här i tiden Ingrid och jag stjälpte i oss vår champagne, som dock inte var riktigt så torr som vi föredrar ;))


På andra våningen, scones, som avnjöts med diverse smetiga delikatesser på.

På tredje våningen, sötsaker.


Därefter började vi röra oss mot Rockefeller Plaza för att bevittna grantändningen där. På vägen tog jag en bild av julskyltningen i en butik som har, well, spektakulär julskyltning.

Men när vi började närma oss Rockefeller Plaza så märkte vi dels att där var en jävla massa folk trots att det var långt kvar tills spektaklet skulle börja... och dels att polisen satt upp kravallstaket för att styra folkmassan.

Då tänkte vi tack men nej tack och tog tunnelbanan hemåt, och nu ser vi invigningen på Rockefeller Plaza på TV i stället, och den halva miljon människor som trängs där, well, de kan ju ägna sig åt det.

Vi njuter av öl och vin i hemmets lugna vrå i stället. Så blev det med det.

:)

Inga kommentarer: