28 november, 2011

1:a advent


Idag har varit en fullspäckad dag. Vi började med 1:a adventsmässa i Svenska Kyrkan. Nej, vi har inte blivit kristna, vi var där mer för upplevelsens skull. Jeez vad kristna krånglar till sin tro med oväsentligheter.

Så här glad kan man vara över att ha lagt 50 dollar
på en hästtur som varade en kvart.
Men det var en intressant upplevelse, och det var rätt intressant att vara med på kyrkkaffet efteråt.

Efter detta vandrade vi upp mot Central Park och besökte ett par butiker på vägen - dels en gåvoshop inriktad på gåvor till kvinnor, dels en klädbutik för ungdomar - med svarta skyltfönster och modeller som syntes innanför dörren och klubbstämning inne i butiken. Kul att ha sett men jag är glad att jag slipper köpa kläder i den miljön kan vi säga. Mörkt, högljudd och uselt dålig musik... nah.

Nå, i samma hus som ungdomsklädbutiken fanns en annan butik som bjöd på fönstershopping som, pja, var helt klart utöver det vanliga. Varje fönster var ett konstverk, och då menar jag ett som är häftigt att titta på.


Sedan en kort och dyr tur med häst och vagn i Central Park, följt av en betydligt längre promenad genom Central Park, som avbröts av att vi tog en drink på en liten restaurang vid en liten damm.

Till slut gick vi till David H. Koch Theater vid Lincoln Center (det är alltså huset till vänster om och bredvid The Metropolitan Opera) för att se Nötknäpparsviten. Det var en Wow.

En drink i Central Park.
Slutligen tog vi oss hemåt, stannade till på en mexikansk restaurang, och, well. Here we are. Nu orkar vi nog inte mer idag.

BTW, vi såg en bar som hette "The Pint of No Return". :)

Inga kommentarer: