30 mars, 2010

Elefantridning och mangroveträsk...

Igår var vi och åkte elefant. Vi fick sitta på en bänk på elefantens rygg, och en liten trevlig thailändare satt på nacken och styrde, domderade och sjöng!

Vi fick se en örn lyfta från en trädkrona i närheten, kändes som att det bara var 20-30 m bort. Elefantkillen plockade lite gummi ur ett gummiträd, visade en myrstack som fanns uppe i trädet och tog oss till en utsiktsplats där vi såg vida omkring från elefantryggen.

Men det mesta av turen var ganska händelselös, det balla var mest att faktiskt sitta på en elefant och åka med.

Sedan blev det longtailbåt i mangroveträsken. Vi åkte först till ett ställe där det fanns en massa norrmän som klättrade i träden och vi matade dem med bananer.

Sedan blev det en ganska lång tur runt i träsken, vi tror att båtföraren såg en krokis när han pekade och sa "look" men vi vet inte säkert och vi frågade inte närmare, eftersom vi ändå inte sett något.

Det finns gott om örn här på Koh Lanta, den saken är i alla fall säker; man ser dem överallt, t.o.m. på våran strand (Klong Dao Beach).

Nå, idag har vi bara badat, shoppat och läst böcker.

Det har regnat på eftermiddagarna de senaste dagarna, rejäla regnskurar, men det gör inte så mycket för man pallar inte en heldag i solen i alla fall.

Inga kommentarer: