16 juni, 2008

Åter i Delhi

Nu är vi tillbaka i Delhi.

Jag känner att jag har lite mer tid nu så nu kommer lite mer smaskiga detaljer.

Vill man sammanfatta Indien (eller det jag sett i alla fall) med några få ord så blir det vackert klädda människor (utom de allra fattigaste) och skitiga gator och fula hus och kaos.

Resan till Dalhousie gick via sovvagnar utan AC (de fick inte tag i några andra biljetter), dvs det var gallerfönster och vagnarna var avdelade i "kupéer" där det fanns sex bäddar (i tre våningar) på ena sidan och två (i två våningar) på den andra.

Bäddarna var klädda i galon och i vagnen vi åkte till Dalhousie luktade det ingrodd smuts. Lite småäckligt sådär.

När Ingrid behövde gå på toa hade hon nog inga illusioner om att det skulle vara fräscht men ändå kom hon tillbaka gråtande och sa att jag får försöka hålla mig. Och hon är som ni vet inte kräsmagad...

På vägen tillbaka luktade det i alla fall inte illa om själva vagnen men det var ett kaos och myller av människor där. Brandsäkerhet? Vadå?

När vi började närma oss Delhi i gryningen vaknade invånarna i slummen vid spåren och gick för att förrätta sina morgonbehov - till närmaste öppna yta. Japp, mot järnvägen. Då grät Ingrid igen, av medkänsla med dessa människor...

Så Indien är ett land med en del trista baksidor också.

Nu har vi dock ätit gott och vi bor nu äntligen på ett hotell där rummet var städat när vi kom och lakanen rena. Ingrid med bihang är på en skönhetssalong och blir ompysslad och jag ska tillbaka till hotellet nu, hoppas jag hinner få lite tid för mig själv. (I Indien är ensamhet en lyx...)

Vi får se när jag bloggar nästa gång...


/Christer


Inga kommentarer: